Hamas-aktivisti salamurhattiin Länsirannalla

Israelin armeija on aloittanut taas palestiinalaisaktivistien salamurhat.

Väkivaltaisuudet jatkuvat

Israelin armeijan tarkka-ampujat ovat aamulla surmanneet palestiinalaisten Hamas-järjestön aktivistin Qalqilyan kaupungissa Länsirannalla.

Palestiinalaislähteiden mukaan Abdul Rahman Hamad, 35, oli kotinsa katolla, kun ainakin kaksi tarkka-ampujien luotia osui hänen päähänsä - toisten tietojen mukaan rintakehään.

Israelin viranomaiset eivät vahvistaneet tietoa mutta maan radio piti mahdollisena, että kyse on armeijan tarkka-ampujien operaatiosta.

Hamadin koti sijaitsee lähellä palestiinalaisalueen ja Israelin rajaa.

Pääministeri Ariel Sharonin kansliasta todettiin pian tapahtuneen jälkeen, että Hamad oli syyllinen tevavivilaisessa diskossa 1. kesäkuuta tehtyyn pommi-iskuun. Iskussa kuoli 23 israelilaista, pääosin teini-ikäisiä nuoria.

Hamadin kerrottiin myös suunnitelleen uutta iskua, joka oli määrä toteuttaa lähipäivinä.

Palestiinalaisten tiedotusministeri Yasser Abed Rabbo kutsui Hamadin surmaa rikokseksi ja sanoi sen osoittavan, ettei Israelin lupauksiin voi luottaa.

Palestiinalaisten itsehallintoviranomaiset pidättivät Hamadin aiemmin, mutta hänet vapautettiin noin kuukausi sitten.

Israel on aiemmin jäljittänyt ja surmannut kymmeniä yksittäisiä palestiinalaisaktivisteja. Salamurhia ei ole kuitenkaan tehty viime kuussa aloitetun uuden tulitaukoyrityksen aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Lue myös:

    Uusimmat