Mainos

Haluatko miljonääriksi? Ei onnistu ihan helposti – näin paljon sinun pitäisi säästää vuodessa

Mies julkaisi ohjeet miljoonasäästöistä haaveileville. Valitettavasti ohjeen noudattaminen ei ole aivan helppoa.

David Bachin mukaan miljonääriksi pääseminen on yllättävän helppoa – se ei vaadi edes lottoamista! Bach kirjoitti rikastumisesta kirjan, jossa neuvoo finanssielämän suunnittelemista. 

Bachin ohje on julkaistu jo vuonna 2015. Hän on laskenut, että miljoonaan pääsee kiinni ihminen, joka säästää ja sijoittaa 20-vuotiaana päivässä kaksi euroa. Jos säästämisen ja sijoittamisen aloittaa vasta nelikymppisenä, päivässä tulee säästää 20,55 euroa.

Vuodessa 20-vuotias säästäisi siis 730 euroa, 40-vuotias 7500 euroa. Rahat sijoitettaisiin. Bach väittää, että sijoitusneuvoa noudattamalla tilille on kertynyt miljoona, kun henkilö täyttää 65 vuotta.

Helppoa? Ei sittenkään
rahoja1

Suunnitelmassa säästäminen ja rahojen sijoittaminen alkaa nollatasolta, mutta sen tehokkuudessa on muutamia sudenkuoppia: taulukko on yksinkertaistettu ja pyöristetty, eikä se myöskään ota huomioon esimerkiksi veroja.  Lisäksi säästöille saa Bachin "miljoonasuunnitelmassa" joka vuosi todella hyvän 12 prosentin tuoton. 

Jos sijoituksen arvoksi halutaan sijoitusajan päättyessä miljoona, Nordean kertasijoituksen tuottolaskimen mukaan sijoittamisen tulee jatkua 61 vuotta, jos sijoitettava summa on tuhat euroa ja se tuottaa 12 prosenttia. Kolmen tonnin sijoituksella sijoitusaika putoaa 51 vuoteen. Laskin ei ota huomioon mahdollisia kuluja ja verotusta.

Jos miljoonan säästämiseen on aikaa 45 vuotta eikä aikeena ole sijoittaa rahoja mihinkään, tilille pitäisi haalia 22 222 euroa joka vuosi – siis noin 60 euroa joka päivä.

Masennuitko? Madalla tavoitteitasi: 50 000 euron säästäminen 45 vuodessa on jo helpompaa. Se vaatii 1111 euron säästöt vuodessa, siis kolme euroa päivässä. 10 000 euroa puolestaan kertyy samassa ajassa 222 euron vuosisäästämisellä.

***

15:05

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja