Mainos

Haluatko kuunnella Maamme-laulun juuri nyt? Näin kierrät Youtube-blokin

Youtube on estänyt Suomessa mittavan määrän videoita keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Estämisen taustalla ovat Youtuben omistavan Googlen ja Teoston väliset sopimusneuvottelut.

Teoston viestintäjohtaja Jenni Pekkinen kertoi aiemmin tänään MTV:lle, että videoiden katseluoikeus palaa suomalaisille tämän tai huomisen päivän aikana. Ainoastaan Suomessa voimassa oleva blokkaus on kuitenkin mahdollista kiertää.

Blokatut videot voi katsoa Suomessa vpn-palveluilla, joiden avulla pystyy kiertämään asetetut maarajoitukset. Tarkemmin sanottuna vpn-palvelin siis häivyttää käyttäjän oman ip-osoitteen ja sijainnin, jolloin suomalainen Youtube-käyttäjä voi esiintyä vaikka Yhdysvalloissa sijaitsevana käyttäjänä.

Maarajoitukset voi tehokkaasti estää myös lataamalla laitteeseen Opera-nettiselaimen, jossa vpn-ominaisuus on sisäänrakennettuna. Aiheesta twiittasi @koskila.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vpn-palveluita on olemassa useita. Suomessa käytettyjä vpn-palveluita ovat esimerkiksi F-Securen Freedome, Mullvad, NordVPN ja VyprVPN.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.