Mainos

Tämän absurdin sivuston avulla poistat itsesi internetistä lopullisesti – houkuttaisiko kokeilla?

Ruotsalaissivusto tarjoaa ihmisille mahdollisuutta kontrolloida omaa internetnäkyvyyttään mahdollisimman helposti. Halutessaan itsensä voi poistaa internetistä vaikka kokonaan.

Nykyihmisen internetnäkyvyys ei koostu pelkästään sosiaaliseen mediaan ladatuista kuvista. Voi olla esimerkiksi mahdotonta muistaa, mille kaikille sivuille vuosien varrella on tullut kirjauduttua.

Ruotsalaiskaksikko Wille Dahlbo ja Linus Unnebäck ovat luoneet sivuston Deseat.me helpottaakseen ihmisiä ”siistimään” omaa profiiliaan internetissä.

Tietoturvan takaamiseksi varsinainen ohjelma pyörii käyttäjän omalla koneella, eikä sivuston palvelimilla.

Palvelussa pääsee tarkastelemaan, millä kaikilla sivustoilla käyttäjällä on tili tai tunnukset Googlen tunnuksien kautta. Samalla tilejä pääsee poistamaan.

Ironisesti palvelua varten täytyy siis antaa käytössä olevan sähköpostin tunnukset. Sähköpostin voi kuitenkin poistaa viimeisenä.

Toistaiseksi palvelua voi hyödyntää vain Google-tunnuksilla. Muiden sähköpostien kautta luodut käyttäjätilit täytyy siis poistaa erikseen.

Lisäksi on mahdollista, ettei sivuston kautta pysty vielä poistamaan aivan kaikkia näkyvissä olevia tunnuksia. Deseat.me on kuitenkin kätevä isojen ja suosittujen sivustojen, kuten vaikka Facebookin suhteen. 

***

7:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.