Mainos

Haluaa poistaa negatiivista leimaa – Jessi keksi selluliitille täydellisen lempinimen

Nainen toivoo, että hänen esimerkkinsä avulla yhä useampi uskaltaisi katsoa vartaloaan inhimillisin silmin – ei asiana, joka tulisi korjata. 

Joskus hyvinkin pienellä sanalla voi olla suuri merkitys itsetunnolle. Tämän on huomannut kirjailija ja kehotietoisuudesta luennoiva Jessi Kneeland, joka haluaa omalla esimerkillään muuttaa tapaa, jolla ihmiset puhuvat itselleen.

Vähän aikaa sitten nainen julkaisi itsestään kuvia, joissa hän poseeraa kuntosalilla esitellen ylpeästi reitensä muhkuroita. Kuitenkin sillä erotuksella, että hän ei kutsu muhkuroita negatiivissävytteisesti selluliitiksi, vaan ihastuttavaksi rasvaksi, ”fancy fatiksi”.

– Fancy fat on luonnollinen, terveellinen, sisäänrakennettu koriste, nainen toteaa ja lisää, että näin ainakin hän näkee asian.

Kneelandin mukaan moni meistä ajattelee, että selluliitti on rumaa ja sileä iho puolestaan viehättävää, mutta nämä eivät naisen mukaan ole absoluuttisia totuuksia. Ne ovat jotain, jota yhteiskuntamme ovat toistelleet meille niin kauan, että olemme alkaneet pitää niitä totuuksina.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan selluliitti-sanaa käytetään liian usein negatiivisissa yhteyksissä, ja tästä syystä hän halusikin luoda sille positiivisemman, vähemmän leimaavan nimen. Selluliitti on nimittäin täysin luonnollinen asia.

Mitä jos antaisit maailman nähdä pehmeän vatsasi?

Kyseiset kuvat eivät jääneet naisen ainoiksi, sillä tempauksen myötä naisen Instagram-sivulle on ilmestynyt myös uusia, tavallista naisvartaloa esitteleviä kuvia. Kneeland kertoo julkaisseensa uuden kuvan siinä toivossa, että ihmiset altistuisivat yhä enemmän todellisille, silottelemattomille kuville.

– Olen saanut tuhansia kommentteja ja viestejä naisilta, jotka ovat maininneet minun olevan rohkea, kun olen uskaltanut julkaista tällaisia kuvia. Ja että he eivät koskaan uskaltaisi tehdä mitään yhtä pelottavaa, mikä on sydäntäsärkevää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen paljastaa, että vielä muutama vuosi sitten hänelle itselleenkään ei olisi tullut mieleen julkaista mitään tällaista, mutta nyt hän haluaa olla osallisena muuttamassa kulttuuria, jossa selluliitti nähdään automaattisesti virheenä.

– Mitä tapahtuisi, jos antaisit maailman nähdä pehmeän ja pyöreän vatsasi? Jos lakkaisit piilottelemasta kuoppia ja makkaroita? Mitä jos lakkaisimme kutsumasta inhimillisyyksiämme virheiksi tai jos ostamasta ideaa, jossa meidän tulisi pyrkiä korjaamaan ne jotenkin? nainen kyselee.

***

2:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.