Halpalentoyhtiö peruu kaikki lentonsa Moldovaan "kohonneen turvallisuusriskin" vuoksi – Venäjän ohjus lensi maan ilmatilassa

Halpalentoyhtiö Wizz Air peruu kaikki lentonsa Moldovaan lisääntyneiden jännitteiden vuoksi.

Yhtiön päätös astuu voimaan 14. maaliskuuta, jonka jälkeen sen koneet eivät enää lennä Moldovan pääkaupungin Kisinovin kautta. Lennot ohjataan sen sijaan Iașin kaupunkiin Romaniaan.

Jännitteet Moldovassa ovat kasvaneet viime kuukausina. Aiemmin tässä kuussa Venäjän Ukrainaan kohdistettu ohjus lensi Moldovan ilmatilassa, ja Moldovan viranomaiset ovat syyttäneet Kremliä hallinnonvastaisten mielenosoitusten lietsomisesta.

Moldovassa sijaitsee myös yksipuolisesti itsenäiseksi julistautunut Transnistrian alue, joka tunnetaan vahvasti Venäjän-mielisenä.

Aiemmin tässä kuussa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoitti Venäjän suunnittelevan poliittisen hajaannuksen lisäämistä Moldovassa. Zelenskyin mukaan tieto perustuu Ukrainan tiedustelutietoihin.

Wizz Air ei tarkentanut arviotaan turvallisuusriskistä, mutta sanoo matkustajien ja henkilökunnan turvallisuuden olevan sille tärkein prioriteetti.

– Viimeaikaisten Moldovan tapahtumien ja maan ilmatilan kohonneen – mutta ei välittömän – turvallisuusriskin vuoksi Wizz Air on tehnyt vaikean, mutta vastuullisen päätöksen perua kaikki lennot Kisinoviin 14. maaliskuuta alkaen, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Moldovan ilmailuviranomaiset pitävät yhtiön päätöstä harmillisena, The Guardian kertoo. Maan infrastruktuuriministeriön mukaan lentäminen Moldovan ilmatilassa on yhä turvallista "tietyt varotoimenpiteet huomioiden".

Katso myös: "Totuutta pahoinpidellään" – tällaista Venäjän propaganda on nyt

“Totuutta pahoinpidellään” – tällaista Venäjän propaganda on nyt 5:13

Lue myös:

    Uusimmat