Mainos

Halonen käsitteli Libanonin tilannetta Ahvenanmaalla

Presidentti muistutti, että jokainen kriisi on erilainen eikä samaa ratkaisua voi soveltaa kaikissa tapauksissa.

Kriisien ratkaisu ennen ja nyt sekä Libanonin tilanne olivat keskeisesti esillä presidentti Tarja Halosen maakuntamatkalla Ahvenanmaalla viikonvaihteessa. Presidentti osallistui Ahvenanmaan demilitarisoinnin 150-vuotisjuhliin.

Libanonin tilanteen suhteen Halonen oli toiveikas.

- On olemassa merkkejä siitä, että aselepo voisi astua voimaan maanantaina, Halonen sanoi lehdistötilaisuudessa iltapäivällä.

Presidentin mukaan on muistettava, että jokainen kriisi on erilainen eikä samaa ratkaisua voi soveltaa kaikissa tapauksissa.

- Aikanaan Ahvenanmaan kohdalla tehtiin kompromissiratkaisu, joka on kuitenkin osoittautunut niin hyväksi, että se voi toimia innoituksena muille, Halonen totesi.

Ahvenanmaan autonomia herättää presidentin mukaan suurta kiinnostusta, ja esimerkiksi YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ilmaissut halunsa vierailla maakunnassa. Tähän Annanilla ei ole ollut aikaa, mutta presidentti Halosella oli mukanaan pääsihteerin tervehdys. Annan totesi tervehdyksessään Ahvenanmaan olevan esimerkki siitä, ettei poliittisten kriisien tarvitse aina johtaa sotaan.

Presidentti Halonen vietti Ahvenanmaalla kaksi päivää tutustuen muun muassa Sundin ja Vårdön kuntiin. Illalla Halonen osallistui Bomarsundin linnoituksen raunioilla rauhanjuhlaan, joka oli järjestetty Ahvenanmaan 150-vuotisen demilitarisoinnin kunniaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.