"Hallitusohjelmassa ei ole mitään mainintaa nelipäiväisestä viikosta" – Hallitus vihelsi pelin poikki Marinin puheista lähteneessä työaika -kohussa, latasi Twitteriin suorat sanat

5:40
Video: Uusi pääministeri Sanna Marin MTV Uutisten haastattelussa ensimmäisenä pääministeripäivänään.

Suomen hallitus on Twitter -tilillään todennut ykskantaan, ettei nelipäiväistä työviikkoa ole suunnitelmissa.

– Suomen hallitusohjelmassa ei ole mainintaa nelipäiväisestä viikosta. Asia ei ole Suomen hallituksen agendalla. Pääministeri Marin kaavaili ideaa lyhyesti paneelikeskustelussa viime elokuussa ollessaan liikenneministeri, tviitissä todetaan.

Elokuussa sosiaalidemokraattien 120-vuotisjuhlissa puhunut tuolloinen liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin pohti, voisiko työviikko olla jatkossa nelipäiväinen tai työpäivä kuusituntinen. Marin sanoi tuolloin toivovansa työajan lyhennyksen tulevan SDP:n tavoitteeksi.

Aihe päätyi eilen muun muassa brittilehti Daily Mailin otsikoihin. Lehti uutisoi Marinin olevan tuomassa Suomeen neljäpäivästä työviikkoa ja kuusituntista työpäivää.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja