Hallitusneuvotteluja ei ole saatu keskiviikkona maaliin – maatalousryhmä poistui Säätytalolta, mutta vääntö jatkuu osassa pöydistä

Hallitusneuvotteluiden aikataulut viivästyvät 3:08

Hallitusneuvottelujen 18. päivä ei ole toistaiseksi tuonut Antti Rinteen (sd.) luotsaamia keskusteluja maaliinsa.

Neuvotteluissa Helsingin Säätytalolla on tiettävästi otettu viime päivinä askelia eteenpäin, ja hallitusohjelmaa on valmistunut jo ainakin 150 sivun edestä.

Antti Rinteen oli alunperin määrä antaa kommentit päivän keskusteluista medialle kello 16. Tämä tilaisuus kuitenkin peruttiin toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää arvioi Seitsemän uutisissa mahdollisuutta siihen, että tilanne Säätytalolla on mutkistunut.

– Sitä ei kukaan osaa varmasti sanoa, tuskin edes hallituksenmuodostaja Antti Rinne itse. Tilanteet tietenkin muuttuvat aika nopeasti tällaisissa neuvotteluissa, Kallionpää kommentoi.

"Neuvotteluita jatketaan ehkä huomenna, ehkä vielä ylihuomenna"

Hallitusneuvottelijat ovat vääntäneet eri asioista reilut kaksi viikkoa niin sanotuissa ilmiötyöryhmissä.

Kallionpään mukaan tiettävästi noin puolet ryhmistä on saanut työnsä valmiiksi.

– Äsken poistui maatalousasioita pohtinut työryhmä, Kallionpää kertoi.

– Siltä juuri nyt näyttää, että tänään tämä asia ei tule valmiiksi. Neuvotteluita jatketaan ehkä huomenna, ehkä vielä ylihuomenna.

Ylen mukaan neuvotteluihin osallistuva keskustan Annika Saarikko sanoi iltakuuden aikoihin toimittajalle, ettei "näe sellaista tilannetta, että tänään tulisi vielä valmista".

Puolueiden puheenjohtajat ovat tänään käyneet läpi ilmiötyöryhmien raportteja siitä, kuinka esitetyt toiveet on onnistuttu sovittamaan talousraameihin.

Eilen vahvistettiin, että neuvotteluihin osallistuvien puolueiden puheenjohtajat ovat sopineet siitä, että tuleva hallitus lisäisi pysyviä menoja reilulla 1,2 miljardilla.

Lue myös:

    Uusimmat