Mainos

Hallitus aikoo laittaa tiet kuntoon jättisatsauksella – Yle: Haittaverot nousevat roimasti

Hallitusneuvotteluissa on tänään sovittu, että hallituksen kärkihankkeisiin, infrahankkeisiin ja korjausvelan kattamiseen käytetään peräti 1,6 miljardia euroa kolmen vuoden aikana.

Hallituksen muodostaja Juha Sipilä (kesk.) kertoi sunnuntai-iltana  medialle, että tuleva hallitus aikoo leikkausten vastapainoksi myös panostaa kasvua, työllisyyttä ja yrittäjyyttä edesauttaviin hankkeisiin. 

Sipilän mukaan panostus on tarkoitettu erityisesti hallituksen viiteen strategiseen kärkihankkeeseen, joihin kuuluvat työllisyys, hyvinvointi, biotalous, koulutus ja byrokratian ja sääntelyn karsiminen. 

– Suurin osa menee hallituksen kärkihankkeisiin ja pienemmällä osalla pistetään teitä ja rautateitä kuntoon, Sipilä sanoi MTV:n Kymmenen Uutisissa. 

Timo Soini (ps) ja Alexander Stubb sanoivat olevansa tyytyväisiä siihen, että myös kasvupanostuksista voitiin sopia. Paketin rahoituksesta ei kerrottu vielä mitään. 

Sipilän mukaan korjausvelka on nyt 2,4 miljardia euroa.  

Sipilän mukaan kaikki keskeiset ratkaisut on nyt tehty ja vain jotain pientä jäi huomiselle. Hän sanoi, että "kyllä tästä hallitus tulee".

Haittaverot nousevat

Ylen mukaan hallitus aikoo lisäksi korottaa rajusti haittaveroja kuten tupakkaveroa. Näin pystyttäisiin keräämään varoja tuloveron alennusta varten.

Yle kertoo, että hallitus suunnittelee myös täysin uusia haittaveroja. Tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon haittaverot nousevat, ei vielä ole. 

– Verotuksen kokonaisuus on plus miinus nolla. Se sisältää veron korotuksia ja veron alennuksia, Sipilä sanoi MTV:lle. 

– Vatulointikori on nyt aika tyhjä, hän lisäsi. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja