Mainos

Hallituskriisin hoidosta liki 40 kantelua – myös ministerien toimintaa pyydetty selvittämään

Hallituskriisin hoidosta on kirjattu yhteensä 37 kantelua Oikeuskanslerinvirastoon, kerrotaan viraston kirjaamosta STT:lle.

Kanteluita oli tehty sekä oikeuskanslerille että eduskunnan oikeusasiamiehelle, mutta kaikki siirrettiin ratkaistavaksi Oikeuskanslerinvirastoon.

Kanteluissa on pyydetty selvittämään, toimittiinko lain mukaisesti, kun hallitus sai kesäkuussa jatkaa aiemmalla kokoonpanolla. Myös yksittäisten ministerien, kuten pääministeri Juha Sipilän (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) ja ulkoministeri Timo Soinin (uv.) toimintaa on pyydetty selvittämään.

Pääministeri Sipilän johtama hallitus oli vaarassa hajota, kun Sipilä ei halunnut jatkaa hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa. Hallitus kuitenkin säästyi hajoamiselta, kun perussuomalaisista irtosi 20 kansanedustajaa, jotka perustivat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Irronneessa ryhmässä olivat muun muassa kaikki perussuomalaisten ministerit, ja näin hallitus pystyi jatkamaan vanhalla kokoonpanolla.

Esittelijä Laura Pyökäri ei osaa vielä arvioida, annetaanko asiassa yksi yhteinen ratkaisu vai tuleeko ratkaisuja useita.

– Asia pyritään ratkaisemaan kesän aikana, voi olla että nopeastikin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.