Mainos

Hallitus yksimielinen EU:n viisasten ryhmän ehdokkaasta

MTV:n uutiset kertoi eilen, että hallituksen ehdokas olisi Jorma Ollila, joka kuitenkin vaikenee ehdokkuudestaan edelleen.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) vahvistavat MTV:n uutisille, että hallituksella on yksimielisesti sovittu ehdokas EU:n tulevaisuutta pohtivaan niin sanottuun "viisasten ryhmään".

Ehdokkaan nimeä ei kuitenkaan vielä vahvisteta. MTV:n uutiset kertoi eilen, että hallituksen ehdokas olisi Shellin ja Nokian hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila.

Ollila itse ei tänäänkään halunnut vahvistaa ehdokkuuttaan.

Ryhmä nimetään todennäköisesti EU:n seuraavassa huippukokouksessa joulukuussa. Ryhmän tarkoituksena ei ole tehdä EU:n tulevaisuutta koskevia päätöksiä, vaan pohtia ehdotuksia niiden tueksi.

Ehdokkaan oltava todella tunnettu

EU:ssa viime aikoina kylmää kyytiä saanut Suomi haluaa nyt innokkaasti mukaan EU:n tulevaisuutta pohtivaan viisasten ryhmään.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozyn ehdotuksesta perustettavaan ryhmään tulee tusinan verran edustajia EU:n eri maista. Jos mukaan mielii päästä 27:n jäsenmaan joukosta, on ehdokkaan oltava kova ja tunnettu nimi.

Ollila nimesi tiedot ehdokkuudestaan tänään markkinahuhuiksi, mutta esitteli kuitenkin Ylen Lauantaiseurassa laajasti EU-visioitaan. Kiinnostusta ryhmään riittäisi jos pääministeri kysyy.

Kannatus yksimielistä

Sekä pääministeri Vanhasen että valtiovarainministeri Kataisen esikunnasta vahvistetaan, että hallituksella on ehdokas jota kannatetaan yksimielisesti.

Molemmat päähallituspuolueet torjuvat tiedot, joiden mukaan ehdokkaasta olisi kiistaa hallituksen sisällä.

Nimeä ei haluta vahvistaa, koska "käräjöinti kansallisessa mediassa" ei ministereiden mukaan edistä Suomen ehdokkaan mahdollisuuksia tulla valituksi ryhmään.

(MTV3/Päivi Anttikoski)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.