Hallitus esittämässä korotuksia pienituloisten etuuksiin: perusturva paranisi 20 eurolla kuussa

Työttömien ja opiskelijoiden perusturva heikkeni 2:02
Viime hallituskaudella työttömien ja opiskelijoiden perusturva THL:n selvityksen mukaan heikkeni

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo lähettäneensä lausuntokierrokselle luonnoksen hallituksen esityksestä, jolla korotettaisiin pienituloisten sosiaalietuuksia.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus aikoo korottaa perusturvaa eli peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea sekä sairausvakuutuslain mukaisia vähimmäismääräisiä päivärahaetuuksia 20 eurolla kuukaudessa.

Lapsilisän yksinhuoltajakorotus nousisi 10 eurolla kuukaudessa. Neljännen ja sitä useamman lapsen lapsilisiä korotettaisiin 10 eurolla kuukaudessa, ja täysimääräisen elatustuen tasoon tulisi seitsemän euron korotus kuukaudessa.

Pienituloisten etuuksiin suunnitellut parannukset ovat odotettuja, sillä euromääräisistä korotuksista on kirjaukset hallitusohjelmassa. Etuuksia nostamalla hallitus pyrkii vähentämään eriarvoisuutta ja toimeentulotuesta riippuvaisten kotitalouksien määrää.

– Korotusten myötä haluamme jättää perusturvan leikkaukset historiaan. Esityksemme mukaan perusturvaan tehtäisiin nyt maltillinen korotus. Toivomme voivamme jatkaa perusturvan vahvistamista työllisyystilanteen niin salliessa, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) tiedotteessa.

Etuuksien korotuksista annetaan syksyllä esitys eduskunnalle. Muutosten on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Lue myös:

    Uusimmat