Mainos

Hallitus: Emuun ensimmäisten joukossa

Hallituksen mukaan Suomen kannattaa liittyä ensimmäisten joukossa talous- ja rahaliitto Emuun. Ulkopuolelle jäämisestä ei koituisi hyötyä, vaan talouskurin olisi oltava vähintään yhtä tiukkaa, ja yhteisen valuutan tehokkuusedut jäisivät saamatta. Vaihtoehtona Emulle hallituksen selonteossa tarkastellaan lähinnä nykyisen valuuttakurssimekanismi Ermin seuraajaa, Erm2:ta, joka on Emu-jäsenyyteen myöhemmin pyrkivien maiden odotushuone.

Hallitus jätti tänään Emu-selontekonsa, josta eduskunta alkaa keskustella ensi viikolla. Hallitus odottaa käsittelyn yhteydessä kannanottoa perustuslakivaliokunnalta Emu-jäsenyyden päätöksentekomallista.

Kellutus ei vaihtoehto

Kellutukseen palaaminen ei hallituksen mielestä ole realistinen vaihtoehto; se nähtäisiin merkkinä Suomen talouslinjan lipsumisesta ja johtaisi siten korkojen nousuun.
-Kellutus nähtäisiin merkkinä siitä, että Suomi luopuu pyrkimyksestään liittyä euro-alueeseen, sanoi valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.).
-Kellutus merkitsisi selkeästi luopumusta hallituksen omaksumista tavoitteista ja velvoitteista, ministeri jatkoi.

SAK haluaa jatkojalostusta selontekoon

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n mielestä hallituksen selonteko Euroopan talous- ja rahaliitosta Emusta vaatii pikaista jatkojalostusta.

SAK on tyytyväinen hallituksen näkemykseen, jonka mukaan suomalaiset työmarkkinasopimukset voidaan säilyttää myös talous- ja rahaliitossa. Myönteistä on myös se, että hallitus ilmoittaa selvittävänsä ns. puskurirahastoja.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.