Hallitus ei pysty auttamaan Ahvenanmaan sipsitehdasta taloudellisesti

Hallituksella ei ole työkaluja, joilla se voisi osoittaa taloudellista tukea sulkemisuhan alla olevalle Taffel-sipsejä ja Oolannin pakastetuotteita valmistavalle tehtaalle Ahvenanmaalla, sanoo Ahvenanmaan asioista vastaava liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Bernerin mukaan on kuitenkin aikaista puhua mahdollisista toimista ennen kuin emoyhtiö Orkla Confectionery & Snacks Finland on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen.

Elintarvikeyritys ilmoitti helmikuussa aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä Ahvenanmaalla ja markkinointi- ja myyntihenkilöstöä Vantaalla.

Orklan yt-neuvottelut venyvät 

Orkla-konsernin yt-neuvottelut pitkittyvät useilla viikoilla, ellei kuukausilla, sanoo Orkla Confectionery & Snacks Finlandin toimitusjohtaja Pasi Flinkman

Alun perin neuvotteluiden oli tarkoitus päättyä huhtikuussa. 

– Minkäänlaisia ratkaisevia päätöksiä ei ole vielä tehty, Flinkman sanoo. 

Neuvottelut venyvät, koska konserni haluaa vielä selvittää mahdollisia keinoja säilyttää edes osan tehtaan toiminnasta Ahvenanmaalla. 

– Esille on noussut uusia ideoita, mutta vielä tässä vaiheessa on aikaista puhua niistä. Tällä hetkellä käymme keskusteluja muun muassa yhteistyökumppaniemme ja maakuntahallituksen kanssa, Flinkman sanoo.  

Tehtaan sulkemisen on arvioitu vievän ainakin 250 työpaikkaa maakunnasta.  

Lue myös:

    Uusimmat