Mainos

Kansanedustaja riemastui Taffel-tehtaan jatkosta – lupasi tarjota kollegoilleen juhlasipsit

Orkla Confectionery & Snacks Finland kertoi tänään, että Taffel-perunalastujen valmistus säilyy Ahvenanmaalla. Kansanedustaja Mats Löfström riemastui ilmoituksesta ja julkaisi tiedotteen, jossa hän lupaa tarjota huomenna eduskunnassa kollegoilleen sipsejä.

Ahvenanmaan kansanedustaja Löfström hehkuttaa tehtaan pelastumisen olevan yhteistyön voitto. Hänen mukaansa johto, työntekijät, perunanviljelijät ja monet muut ovat tehneet kaikkensa tehtaan hyväksi.  

– Äärimmäisen tärkeää on ollut myös kuluttajien antamat vahvat signaalit siitä, että he myös jatkossa haluavat ostaa kotimaisia perunalastuja, sanoo Löfström tiedotteessa. 

Orkla Confectionery & Snacks Finland kertoi helmikuussa yt-neuvotteluista, jotka koskivat tehtaan koko henkilöstöä ja olisivat voineet johtaa tehtaan sulkemiseen.   

Orkla kertoi kuitenkin tiedotteessaan, että vaikka tehdas pelastui, kustannuksia pitää karsia ja tehokkuutta parantaa. Tulossa on myös henkilöstövähennyksiä. Säästöehdotuksia tulvi yhtiölle muun muassa henkilöstöltä ja viranomaisilta.  

– Edellytykset tuotannon jatkumiselle Ahvenanmaalla ovat parantuneet merkittävästi, sanoo hallituksen puheenjohtaja Ann-Beth Freuchen tiedotteessa.  

Tehdas Haraldbyssä työllistää reilut sata ihmistä. Se on tärkeä myös Ahvenanmaan perunanviljelijöille. Tehtaalla valmistetaan perunalastujen lisäksi juustonaksuja ja perunapakasteita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.