Hallituksen kiistelty työelämäesitys lausuntokierrokselle

Valtioneuvosto kertoo, että hallituksen kiistelty työelämäesitys lähtee keskiviikkona lausuntokierrokselle viikko alkuperäisestä aikataulusta jäljessä.  

Hallituksen mukaan työmarkkinajärjestöillä on edelleen mahdollisuus pyrkiä yhteiseen sopimukseen. Odotukset tästä ovat hieman kasvaneet, valtioneuvosto kertoo tiedotteessa.  

Hallituksen suunnitelmana on muun muassa heikentää sairausajan palkkaa, pidentää työaikaa sekä leikata lomarahoja. Tarkoitus on parantaa Suomen kustannuskilpailukykyä.  

Työelämää koskevien lakien piti alun perin olla voimassa toistaiseksi. Syyskuun lopussa paketin sisältöä kuitenkin muutettiin ja kerrottiin, että lait pannaan toimeen määräaikaisella lainsäädännöllä kolmeksi vuodeksi.  

Työmarkkinajärjestöt neuvottelevat parhaillaan omasta esityksestään. Järjestöt yrittävät saada esityksensä valmiiksi tämän kuun loppuun mennessä.  

Kirkko suhtautuu yhä kielteisesti siihen, että arkipyhät kuten loppiainen ja helatorstai siirrettäisiin pysyvästi viikonloppuun, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden tietojen mukaan palkansaajien keskusjärjestöjen puheenjohtajat keskustelivat asiasta arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa maanantaina. Arkipyhien siirtäminen viikonloppuun ei onnistu ilman kirkkoa.  

Lue myös:

    Uusimmat