Mainos

Hallitukselle luottamuslause

Lipposen hallitus sai eduskunnalta luottamuslauseen luvuin 126-54. Äänestys päätti keskustan välikysymyksen käsittelyn.

Ratkaisevassa äänestyksessä kaatui keskustan Aapo Saaren tekemä epäluottamusesitys, jossa hallitukselta vaadittiin toimia muun muassa työttömyyden puolittamiseksi ja maan eri alueiden tasapainoiseksi kehittämiseksi.

Välikysymyskeskustelussa esitetyt kaksi muuta epäluottamuspontta, kristillisten ja perussuomalaisten, kaatuivat väliäänestyksissä. Tavanomaisesta poiketen hallituspuolueiden eduskuntaryhmät eivät nyt taktikoineet niin, että välikysyjien esitys olisi kaatunut jo väliäänestyksissä. Hallitusryhmät painoivat niissä tyhjää.

Keskustan epäluottamusesitystä tukivat ratkaisevassa äänestyksessä kristilliset, vasemmistoliiton ryhmästä erotettujen kolmen muodostama vasemmistoryhmä, nuorsuomalaiset ja Risto Kuisma sekä perussuomalaisten Raimo Vistbacka. Eduskuntaryhmä Virtanen äänesti tyhjää.

Moskovan vierailulta tänään palannut pääministeri Lipponen ehti nipin napin puolustamaan hallitustaan luottamusäänestyksessä. Neljä muuta ministeriä oli poissa äänestyksestä. Keskustan aluepolitiikkaan ja syrjäytymiseen keskittynyt välikysymys oli neljäs Lipposen hallitukselle tehty. Niistä kolme on ollut keskustan käsialaa ja yksi kristillisiltä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.