Halla-aho toivoo Teuvo Hakkaraisen ottaneen opikseen – näin Halla-aho kommentoi Hakkaraisen kohuvaalimainosta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo toivovansa, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi ottanut opikseen saatuaan puolueen sisäisen läksytyksen kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja ahdistelusta.

Halla-aho kuvailee tapausta erittäin valitettavaksi ja sanoo, ettei tekoa mitenkään voi puolustella.

– Niin kuin olen todennut muissa yhteyksissä, edustaja Hakkaraiselle ei alkoholi sovi. Häntä on tästä läksytetty puolueen toimesta. Toivomme ja uskomme, että oppi olisi mennyt perille eikä tällaisia asioita enää eteen tulisi, hän sanoo.

Hakkaraisen rangaistus koveni hovioikeudessa perjantaina.

Halla-aho myöntää, että asia ei paranna Hakkaraisen uskottavuutta poliitikkona ja kansanedustajaehdokkaana.

Hänen mukaansa kaikkien perussuomalaisten ehdokkaiden ja edustajien kanssa käydään keskustelua siitä, että ei pitäisi aiheuttaa turhia ongelmia itselleen ja puolueelle.

Halla-aho: "Sanalla 'matu' on perinteisesti tarkoitettu maahantunkeutujaa"

Poliisi on myös aloittanut esiselvityksen Hakkaraisen vaalimainoksista, joissa on tekstit "Matu, mistä tulet? Sinne menet!" ja "Turvapaikkaturistit ulos joka ukko".

STT ei lauantaina tavoittanut Hakkaraista kommenttia varten, mutta aiemmin Ylen haastattelussa hän väitti matu-sanalla viittaavansa maaseudun tulevaisuuteen.

Halla-aho ei ota kantaa siihen, mitä Hakkarainen on sananvalinnallaan tarkoittanut, mutta toteaa.

– Kyllä sanalla "matu" on perinteisesti tarkoitettu maahantunkeutujaa eli turvapaikkaturistia. Vastustamme toki puolueena turvapaikkaturismia, eli turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, elintasosiirtolaisuuden kanavana. Se on eri asia, millä lailla tämä kannattaa ilmaista, mutta tämä on puolueen kanta tähän kysymykseen, Halla-aho kuittaa.

Hänen mukaansa Hakkarainen on jo vaihtanut mainoksensa ilmaisultaan asiallisempaan.

Hakkarainen tuomittiin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan tammikuussa 2017. Tätä tuomiota Halla-aho pitää perusteiltaan kyseenalaisena.

– Me olemme korostaneet sananvapauden merkitystä ja suhtautuneet erittäin kriittisesti rikoslain pykälään, jossa puhutaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, ja olemme esittäneet konkreettisesti sen muuttamista, hän kommentoi.
Halla-aholla itselläänkin on tuomio kansanryhmää vastaan kiihottamisesta vuodelta 2012.

Lue myös:

    Uusimmat