Mainos

Hakkarainen syyteharkintaan edenneestä jutustaan: "Voi vahingossa sattua kenelle vain"

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kommentoi Facebookissa juttuaan, joka etenee syyteharkintaan. Sisä-Suomen poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka liittyy Hakkaraisen aiempaan Facebook-kirjoitukseen.

Siinä Hakkaraisen epäillään lietsoneen vihapuheita muslimeja ja maahanmuuttajia kohtaan. Hakkarainen kirjoitti heinäkuussa Nizzan terrori-iskun jälkeen Facebook-sivulleen, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja".

Asia siirtyy syyteharkintaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon. Rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Hakkarainen on ottanut asiaan kantaa illalla Facebookissa. Hän kiitti saamistaan kannustavista viesteistä ja totesi, että hänen olisi pitänyt valita toisenlaiset sanamuodot, kun otti kantaa Nizzan terrori-iskuihin.

– Nizzan iskun jälkeen kirjoitin: "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja". Yhdellä sanan muutoksella tuota syyteharkintaa ei olisi. Olisi pitänyt kirjoittaa: "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta moni terroristi on muslimi".

– Tätä lapsusta voi verrata pieneen ajoneuvolla ajettuun ylinopeuteen, joka voi vahingossa sattua kenelle vain, ja siitä seuraa rikesakko tai huomautus, Hakkarainen kirjoittaa.

Perussuomalaiset asialla aiemminkin

Perussuomalaiset kansanedustajat ovat aiemminkin herättäneet huomiota kirjoittelullaan. Esimerkiksi kansanedustaja Olli Immonen erosi viime vuonna määräaikaisesti eduskuntaryhmästä Facebook-kirjoituksestaan syntyneen kohun takia. Immonen kirjoitti englanniksi "haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus". Hän sai ryhmältä huomautuksen.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sai vuonna 2012 korkeimman oikeuden sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan blogikirjoituksessaan. Tuolloin kansanedustajana ollut Halla-aho erosi hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä, mutta jatkoi jäsenenä.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini (ps.) sanoi viime viikolla puolustavansa perussuomalaisten kunniaa viimeiseen asti.

– Tämä on hyvä puolue, jolla on oma agenda eikä siihen kuulu rasismi tai muukaan tällainen toiminta, joka ei ymmärrystä ansaitse.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.