Mainos

Halla-aho toivoo, että Kike Elomaan esimerkki rohkaisee muitakin palaamaan perussuomalaisiin

6:02

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi tiedotustilaisuudessa, että puolueesta lähdettiin esimerkiksi omien etujen ajamisen ja tekaistujen väitteiden takia.

Halla-ahon mukaan kansanedustajia säikytettiin väittämällä, että Jyväskylän puoluekokouksessa "tietynlaiset voimat" olisivat valloittaneet puolueen. Kansanedustajia pakotettiin nopeisiin ratkaisuihin ryhmävalintansa suhteen.

– Toivon, että Kiken esimerkki rohkaisee muita kansanedustajia, jotka ovat tulleet ehkä sumutetuiksi, pohtimaan asiaa uudelleen, Halla-aho sanoi.

Halla-aho uskoo, että siirtymisiä takaisin perussuomalaisten riveihin nähdään lisää.

– Mitä lähemmäksi seuraavia eduskuntavaaleja tullaan, sitä selvemmäksi monille Uuden vaihtoehdon edustajille käy, että he putoavat tyhjän päälle, Halla-aho arvioi.

Halla-ahon mukaan suurin osa Uuden vaihtoehdon ryhmästä on sellaisia ihmisiä, joita perussuomalaiset tuskin haluaa enää ottaa takaisin ryhmäänsä.

– Siellä on ihmisiä, jotka ovat loikanneet paljon puhutun hillotolpan perässä uuteen ryhmään, Halla-aho luonnehti.

– Siellä on myös muutamia ihmisiä, jotka tiedämme vilpittömiksi ja rehellisiksi ja jotka ovat tehneet päätöksensä hätiköiden ja väärin perustein. Toivomme, että sieltä jonkin verran muuttoliikettä vielä tulee.

Ritva "Kike" Elomaan paluu Sininen tulevaisuus -ryhmästä perussuomalaisiin muuttaa myös hallituksen ja opposition jakoa. Hallituksen edustajia on eduskunnassa nyt 105, opposition 95.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.