Mainos

Video: Näin perussuomalaisten uusi puheenjohtaja valitaan

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuussa Jyväskylässä puoluekokouksessa.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa ei ole erillisiä kokousedustajia, vaan tapahtuma on avoin kaikille puolueen jäsenille.

Puolueen jäsenmäärän odotetaan saavuttavan lähiaikoina 10 000:n rajan, joten pienestä kokouksesta ei ole kysymys. Katso artikkelin yläpuolelta miten puolue valitsee puheenjohtajansa.

Perussuomalaisten puheenjohtajakisa lähti tänään todenteolla käyntiin kun Sampo Terho ilmoitti lähtevänsä puheenjohtajaehdokkaaksi. Perussuomalaisten kentällä osa odottaa ykköshaastajaksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa, joka on sanonut lähtevänsä todennäköisesti mukaan.

Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut jo hyvissä ajoin useita muitakin ehdokkaita. Kansanedustaja Leena Meri ilmoitti omasta ehdokkuudestaan sunnuntaina. Kansanedustajista Ville Tavio ilmoitti maanantaina harkitsevansa ehdokkuutta. 

Jo aiemmin ehdolle asettumisesta ovat kertoneet Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja Raimo Rautiola, Satakunnan perussuomalaisten hallituksen jäsen Riku Nevanpää ja puolueen nuorisojärjestöä Keski-Suomessa johtava Teemu Torssonen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.