Mainos

Hakkeri iski Isis-kannattajien some-tileille Orlandon iskun jälkeen – "En hyväksy viattomien murhaamista"

Terrorijärjestö Isisin kannattajille kuuluvia Twitter-tilejä on kaapattu Orlandossa tapahtuneen ammuskelun jälkeen.

Aiemmin Isisin propagandan levittämiseen käytetyt tilit ovat täyttyneet Orlandon iskun jälkeen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavilla viesteillä.

Anonymous-hakkeriyhteisöön, kuuluva WauchulaGhost-nimimerkin taakse piiloutuva hakkeri kertoi Newsweek-lehden haastattelussa ryhtyneensä kaappaamaan Isis-myönteisiä Twitter-tilejä jo kuukausia sitten.

Orlandon keskustassa sijaitsevassa homobaarissa sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneen ammuskelun jälkeen kaapatuilla tileillä julkaistiin kuvia sateenkaarilipuista, linkkejä pornosivuille ja seksuaalivähemmistöjä kannustavia viestejä.

– Tein sen Orlandossa menehtyneiden puolesta. Isis on jatkanut levittäytymistään ja ylistänyt iskua, joten päätin ryhtyä puolustamaan Orlandossa menehtyneitä. En hyväksy viattomien murhaamista, hakkeri julisti haastattelussa.

Hakkeri ei paljastanut lehdelle oikeaa nimeään tai asuinpaikkaansa, mutta kertoi, että isku osui ”liian lähelle”.

Hän väittää vallanneensa yli 200 tiliä, jotka ovat aiemmin kuuluneet Isisin kannattajille. Twitter oli kuitenkin ehtinyt sulkea osan niistä ennen hakkerin tempausta.

Isis on hyödyntänyt sosiaalista mediaa taistelijoiden värväämisessä sekä propagandan levittämisessä. Twitter on kertonut sulkeneensa yli 125 000 käyttäjätiliä, joiden kautta on levitetty ääriliikkeiden sanomaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.