Häkkänen: Suomen toiveet toteutumassa Natossa – "Minulla on luottavainen olo"

Häkkänen: Suomen toiveet toteutumassa Natossa – "Minulla on luottavainen olo" 2:04
KATSO MYÖS: Näin Häkkänen kommentoi Suomen toiveiden toteutumista Natossa!

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoo olevansa luottavainen, että puolustusliitto Nato tukee maavoimien alaesikunnan perustamista Suomeen toiveiden mukaisesti.

Häkkänen kommentoi asiaa Yhdysvaltain-vierailunsa yhteydessä. Häkkänen tapasi eilen Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin Washingtonissa.

Kyseessä oli Suomen puolustusministerin ensimmäinen vierailu Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonissa Naton jäsenenä.

Häkkänen toivoo päätöstä Naton alaesikunnan perustamisesta lähikuukausina.

– Meidän maantieteellinen sijaintimme ja uhka-arviot sekä meidän vahva, oma puolustuksellinen kyvykkyytemme perustelevat sitä, että meille tulee tukea tässä asiassa. Minulla on luottavainen olo, että nämä menevät Suomen kannalta oikeaan suuntaan.

Häkkänen: Suomi Norfolkin alaisuuteen

Häkkänen uskoo myös, että Suomi ja muut Pohjoismaat tulevat sijoittumaan Naton Yhdysvalloissa sijaitsevan Norfolkin yhteisoperaatiokeskuksen alaisuuteen Suomen toiveen mukaisesti.

– Se on siis myötätuulessa, että Pohjoismaat tulevat kuulumaan Norfolkin alle yhtenäisesti, mutta se on ihan selvä, että Norfolkia pitää vahvistaa, että se kykenee tämän tehtävän hoitamaan, Häkkänen kommentoi.

Häkkäsen mukaan Suomelta lähtisi Norfolkiin arviolta kymmeniä upseereja.

Nyt käynnissä ovat neuvottelut lähetettävien upseerien palkkauksesta ja etuuksista.

Häkkäsen on määrä vierailla Yhdysvaltain-matkansa aikana myös Norfolkissa.

Lue myös:

    Uusimmat