Kokoomusnuorten enemmistö kannattaa Antti Häkkästä presidenttikilpailussa

Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsenten enemmistö ja kuusi piirijärjestöä kannattaa neuvoa-antavaa jäsenäänestystä kokoomuksen presidenttiehdokkaasta. 

Kokoomusnuoret kertoo tiedotteessaan, että enemmistö kannattaa puolustusministeri Antti Häkkästä puolueen presidenttiehdokkaaksi. 

Nuorisojärjestön mukaan Häkkänen kykenee yhdistämään koko puolueen taakseen. 

– Hänellä on erinomaiset edellytykset jatkaa Sauli Niinistön viitoittamalla tiellä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamista. Meillä on vahvat perusteet kannustaa Antti Häkkänen mukaan presidenttikisaan, tiedotteessa kerrotaan.

Kokoomusnuorten puheenjohtajan Ida Leinon mukaan kannanotto ei ole nuorisojärjestön virallinen kanta eikä väite enemmistöstä perustu jäsenkyselyyn, vaan luottamustehtävissä toimivien näkemyksiin.

Kokoomusnuoret kannattaa neuvoa-antavaa jäsenäänestystä kokoomuksen ehdokkaasta.

– Kun mahdollisia hyviä ehdokkaita on useampi kuin yksi, on tärkeää, että ehdokkuutta tavoittelevat kilpailevat ehdokaspaikasta avoimesta eivätkä suljettujen ovien takana, tiedotteessa todetaan. 

Stubbia pyydetään presidenttiehdokkaaksi

Myöhemmin tänään pääministeri Petteri Orpo ilmoitti kokoomuksen pyytävän presidenttiehdokkaakseen professori Alexander Stubbia. Orpon mukaan asiassa ei järjestetä jäsenäänestystä.

Stubb on kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja pääministeri. Tällä hetkellä hän toimii Firenzessä EU-yliopiston professorina.

MTV Uutisten tietojen mukaan potentiaalisena ehdokkaana pidetty puolustusministeri Antti Häkkänen poistui kello 11 jälkeen puoluehallituksen kokouksesta antamatta kommentteja medialle. 

Häkkänen kirjoitti myöhemmin päivällä viestipalvelu X:ssä tukevansa puheenjohtajan päätöstä presidenttiehdokkaan valinnasta. Hän sanoo, ettei aio asettua puoluekokouksessa ehdokkaaksi äänestykseen. 

Pöllöraati: Kenestä presidentti - RKP, hallitus ja rasismi 10:43
Katso Pöllöraati: Häkkänen astui pahasti Orpon varpaille – "Avoin sodanjulistus"

Juttua päivitetty kello 15.31: Täsmennetty tieto, ettei kannanotto ole kokoomusnuorten virallinen kanta ja väite enemmistöstä perustuu luottamustehtävissä toimivien näkemyksiin. Lisätty myös tieto Stubbin pyytämisestä presidenttiehdokkaaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat