Häkellyttävä humalainen päähänpisto: Puolalaismies lähti keskellä yötä ajelulle neuvostoaikaisella panssarivaunulla: "Päätin toteuttaa lapsuuden haaveeni"

Puolassa poliisi on pidättänyt miehen, joka lähti humalassa ajamaan Pajęcznon pikkukaupungin kaduille. Erikoisen tapauksesta tekee se, että miehen ajoneuvo oli Neuvostoliitossa valmistettu panssarivaunu.

Paikallispoliisin tiedotteen mukaan Pajęcznossa liikkuvasta panssarivaunusta saatiin ilmoitus torstai-iltana hieman ennen kello kymmentä. Hetkeä myöhemmin poliisipartio löysi kadulta T-55-mallisen vaunun ja sen vieressä seisovan miehen. Mies oli poliisin mukaan ollut panssarivaunussa matkustajana.

Pian lähistöltä löydettiin myös vaunun omistaja, joka ajanut oli taisteluajoneuvoa. 49-vuotias mies oli poliisin mukaan alkoholin vaikutuksen alaisena.

– Omistan tankin, jonka ostin käytettynä armeijalta, mutta en ollut koskaan ajanut sillä. Sain päähänpiston ja päätin toteuttaa lapsuuden haaveeni. Halusin vain ajella hieman ja testata ominaisuuksia, mies sanoi poliisille mediatietojen mukaan.

Poliisin tietojen mukaan kaksikko oli siirtämässä panssarivaunua kuljetuslavalla, mutta se hajosi kesken matkan. Tämä jälkeen he lähtivät vaunuajelulle.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja suuren vaaran aiheuttamisesta liikenteessä. Miehellä ei ollut ajoneuvon kuljettaiseen tarvittavia lupia eikä vakuutusta. Poliisi poisti panssarivaunun paikalta entisen sotilaan avulla vartioidulle parkkialueelle.

T-55-taistelupanssarivaunuja valmistettiin Neuvostoliitossa vuosina 1947–1981. 500-hevosvoimaisen vaunun huippunopeus on noin 50 kilometriä tunnissa ja se painaa 36 tonnia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja