Matthew-myrsky eteni Bahamalle, kuolleiden määrä kasvaa

Yli 2 miljoonaa evakuoidaan hirmumyrsky Matthewn tieltä 1:00

Hirmumyrsky Matthew on saapunut Bahamalle aiheutettuaan sitä ennen vakavaa tuhoa Haitilla, kertoivat viranomaiset.

Haitilla ja Dominikaanisessa tasavallassa myrskyn tiedetään tappaneen ainakin 27 ihmistä, mutta uhrimäärän odotettiin edelleen kasvavan, kun pelastustyöt etenevät.

Matthew'n voima on heikennyt kolmoskategoriaan viisiportaisella asteikolla, mutta sen odotettiin vielä voimistuvan matkallaan kohti Floridaa.

Rutiköyhässä Haitissa myrskyn materiaaliset vahingot ovat valtavat. YK:n mukaan ainakin 350 000 ihmistä tarvitsee välitöntä apua. Tuhoja saarivaltion eteläosassa katsomassa käynyt Haitin virkaatekevä presidentti Jocelerme Privert kuvasi tilannetta katastrofaaliseksi.

Viranomaiset joutuivat keskiviikkona siirtämään Haitin presidentin- ja parlamenttivaaleja myrskytuhojen takia. Vaalit piti alkujaan käydä sunnuntaina. Uusi vaalipäivä ilmoitetaan viranomaisten mukaan viimeistään keskiviikkona, kun eri puolueiden kanssa on keskusteltu asiasta.

Floridassa koulut ja yliopistot suljettiin loppuviikoksi myrskyn vuoksi ja viranomaiset jakoivat ihmisille hiekkasäkkejä estämään tulvatuhoja. Etelä-Carolinassa puolestaan evakuoitiin ihmisiä useista rannikkokaupungeista, muun muassa turistien suosimasta Charlestonista.  

Voimakkain hurrikaani liki vuosikymmeneen – tältä se näyttää avaruudesta kuvattuna 1:10

Lue myös:

    Uusimmat