Haiseeko jääkaappi puhdistuksesta huolimatta? Tarkista, ettei home piileskele täällä!

Oletko kyllästynyt tunkkaisen tuoksuiseen jääkaappiin? Haistat kenties homeen, mutta joka paikka on kuurattu ja puunattu moneen kertaan, etikallakin.

Homeen haju voi tulla aivan yllättävästä paikasta, nimittäin kondenssivesiputkesta tai -altaasta, joka sijaitsee jääkaapin takana!

Jääkaapin sisällä, takaseinässä, on pieni reikä, josta vesi pääsee valumaan putkea pitkin jääkaapin taakse. Putki päättyy altaaseen, joka kerää kondenssiveden. Allas sijaitsee yleensä jääkaapin kompressorin päällä, jonka lämpö haihduttaa veden.

Välillä kondenssiveden sisältämät epäpuhtaudet homehtuvat ja haisevat, vaikka jääkaapin sisusta onkin puhdas.

Tee näin:

Tyhjennä ainakin jääkaapin kondenssiveden poistoreiän alue. Tyhjennä myös muita tavaroita sen verran, että saat jääkaapin siirrettyä paikaltaan helposti. Käännä virtakytkin pois päältä.

Vedä jääkaappi pois paikaltaan. Imuroi jääkaapin paikka. Pyyhi pölyt tai imuroi jääkaapin tausta.

Seuraa kondenssiveden poistoputkea, jotta löydät valuma-altaan. Siirrä putken suu pois altaasta ja poista allas. Laita putken suu ämpäriin tai muuhun vastaavaan kulhoon.

Laita allas likoamaan etikkaan. Etikka desinfioi ja poistaa hajuja. Pyyhi jääkaapin sisus etikkaan kastetulla rätillä. Kiinnitä erityistä huomiota poistoveden reiän puhdistukseen - käytä tarvittaessa apuna hammasharjaa tai topsy-puikkoa.

Puhdista kondenssivesiputki myös etikalla: Kaada etikkaa suoraan kondenssivesireikään. Voit käyttää apuna suppiloa tai lasten nestemäisen särkylääkkeen ruiskua. Varmistu, että vesi valuu putkea pitkin ämpäriin tai kulhoon. Toista kunnes neste on puhdasta.

Etikan haju haihtuu pois, vaikka se haiseekin ensin hyvin voimakkaasti.

Puhdista valuma-allas ja kuivaa se. Laita paikoilleen ja varmista, että poistoputken pää on paikoillaan.

Siirrä jääkaappi takaisin paikoilleen, ja nauti putipuhtaasta jääkaapista! 

Lue myös:

    Uusimmat