Häiritseekö pinttynyt lika? Öljy poistaa sen tehokkaasti!

Pinttynyt lika aiheuttaa useimmille päänvaivaa. Onneksi kasvipohjaiset öljyt tehoavat muun muassa paistinpannujen ja nahkakenkien siistinä pitämiseen.

Kasvipohjaiset öljyt ovat tehokkaita apureita, kun on kyse tiettyjen esineiden puhtaanapidosta. Öljy irrottaa likaa hyvin ja ehkäisee myös naarmuja.

Paistinpannu

Valmista oliiviöljystä ja karkeasta suolasta seos, jonka avulla hankaat paistinpannun puhtaaksi. Huuhtele paistinpannu hankauksen jälkeen kuumalla vedellä.

Kädet

Likaiset kädet puhdistuvat hieromalla niihin öljyä. Tämä tehoaa myös esimerkiksi maalitahroihin. Kädet täytyy kuitenkin pestä öljyämisen jälkeen normaalisti saippualla.

Nahkakengät

Puhdista kengät ensiksi kostealla rätillä. Sen jälkeen lisää rättiin muutama tippa kasvipohjaista öljyä ja hiero kengän pintaa. Kengistä tulee ihanan kiiltävät ja puhtaat.

Puupinnat

Vaaleita puupintoja voi puhdistaa sekoittamalla noin viisi desilitraa öljyä yhdestä sitruunasta saadun mehun kanssa. Sekoita seos, kostuta rätti siinä ja pyyhi pinnat tämän seoksen avulla.

Ruostumatonta terästä olevat pinnat

Ruostumatonta terästä olevat pinnat voi puhdistaa kostuttamalla rätti öljyllä. Pyyhkäise pinnat ja huomaa, kuinka kiiltäväksi tasot tulevat.

Lue myös:

Lähde: Real Simple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat