Häiritseekö Ikean työtuoli tietokoneiden näyttöjä? Käyttäjät raportoineet oudosta ilmiöstä – Ikea vastaa

Ikean työtuolin väitetään aiheuttavan häiriöitä tietokoneiden näyttöihin. Yhdysvaltalaisen Vice-julkaisun mukaan suositun työtuolin käyttäjät ovat raportoineet erikoisista ongelmista. Ikea Suomi ei ole saanut asiakkailta yhteydenottoja asiaan liittyen.

Saksalainen ohjelmoija Felix Häcker kirjoitti hiljattain Mastodon-palvelussa oudoista havainnoista liittyen työtuoliinsa. Ikean Markus-tuoliin istuminen, siitä nouseminen ja sopivassa asennossa liikkuminen saivat hänen työpöydällään olleen 4K-näytön pätkimään ja jopa menemään pois päältä.

Felix yritti ensin sulkea pois niin johdossa olevan vian kuin muutkin todennäköisemmät selitykset, mutta ainoaksi häiriöitä yhdistäväksi tekijäksi paljastui hänen verkkoselkänojainen Markus-työtuolinsa.

Pikainen googletus osoitti lisäksi sen, ettei Felix ollut havaintojensa kanssa yksin. Hän löysi saksalaiselta Computerbase-keskustelufoorumilta viestiketjun, jossa aiheesta oli keskusteltu jo vuonna 2021. Ilmiötä on tutkittu jo vuonna 1993.

Felixin mukaan todennäköisimpänä selityksenä ovat sähköstaattiset purkaukset, joita aiheutuu tuolin kankaasta ja/tai kaasujousen käyttämisestä.

Felixin Mastodon-ketjuun on jätetty kommentteja, joiden mukaan erikoiseen ilmiöön ovat törmänneet myös muiden kuin Ikean työtuolien käyttäjät. Saksalaisfoorumilla ongelman ratkaisuksi on ehdotettu muun muassa tuolin maadoittamista kuparikaapelilla.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Montako teiltä löytyy? Ikean myydyimmät tuotteet Suomessa 1:20
Videolla Ikean myydyimmät tuotteet.

Näin Ikea vastaa

Ikean viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, ettei suomalaisilta asiakkailta ole tullut palautetta tai yhteydenottoja aiheeseen liittyen. Markus-toimistotuolia on Ikean mukaan turvallista käyttää ja se noudattaa säädöksiä kaikilla markkinoilla, joilla sitä myydään.

– Sähköstaattinen purkaus on ilmiö, jota esiintyy joissakin rakennuksissa erityisesti talvella pakkaspäivien aikana. Se voi olla seurausta monista eri tekijöistä, esimerkiksi säästä, lämpötilasta, lattia- tai vaatemateriaalista, tai näiden eri tekijöiden yhdistelmistä. Kaikki nämä eri tekijät tekevät vaikeaksi määrittää tarkkaa syytä staattisen sähkön esiintymiselle, Ikeasta kerrottiin.

Lue myös:

    Uusimmat