Haima-taifuuni vyöryi Hongkongin ohi – osa innostui leikkimään myrskyaalloissa

Hirmumyrsky Haima pyyhkäisi Hongkongin vierestä tänään iltapäivällä paikallista aikaa.

Myrsky on ravisuttanut puita ja heittänyt aaltoja rantateille, suunnaten sitten kohti Kiinan mannerta.  

Iltapäivällä kahdelta paikallista aikaa myrskyn keskus oli 110 kilometrin päässä Hongkongista. Viranomaisten mukaan Haiman läntisen osan aiheuttamat myrskytuulet vaikuttavat kuitenkin edelleen Hongkongiin.  

Ihmisiä on kehotettu pysyttelemään poissa rantaviivan tuntumasta kovan merenkäynnin takia. Monet uteliaat asukkaat ovat kuitenkin uhmanneet kehotusta ja menneet seuraamaan myrskyä.  

Länsi-Hongkongissa sijaitsevassa Kennedy Townissa asukkaat jopa nauroivat, kun myrskyaallot kastelivat heidät läpimäräksi.  

– Olen kotoisin Nepalista ja tottunut asumaan järven lähellä. Pidän vedessä leikkimisestä. En pelkää vettä, sanoi Rajuksi esittäytyvä alueen asukas.  

Osa ihmisistä myös hölkkäsi, kalasti tai teki taiji-harjoituksia, kun myrsky vyöryi Hongkongin vierestä.

Hirmumyrsky aiheutti tuhoa Filippiineillä

Hongkongissa hirmumyrskyyn varauduttiin muun muassa sulkemalla koulut ja toimistot sekä rajoittamalla julkista liikennettä. Yli 700 lentoa on peruttu tai viivästetty. Hongkongilainen Cathay Pacific -lentoyhtiö ilmoitti odottavansa tänään merkittäviä häiriöitä lentoliikenteeseensä.   

Hongkongin uskotaan pysyvän poikkeustilassa suurimman osan päivästä, kunnes myrsky on mennyt kokonaan ohi.  

Taifuuni Haima iski Filippiineille myöhään keskiviikkoiltana surmaten ainakin kahdeksan ihmistä ja tuhoten kymmeniätuhansia koteja. Myrsky aiheutti alueella raivokkaita tuulia ja maanvyöryjä.  

Myrsky on vaimentunut hieman keskiviikosta, kun sen nopeus on pudonnut 200 kilometrin tuntivauhdista 145 kilometriin tunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat