Haavoittunut susi lopetettiin Kuusamossa – Poliisi: Kävi metsästyskoiran kimppuun ja murisi sen omistajalle

Koiran kimppuun käynyt haavoittunut susi on lopetettu Kuusamossa. Asiasta tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Poliisin mukaan susi oli hyökännyt tänään aamupäivällä metsällä olevan koiran kimppuun Kuusamon Kivenlahdessa. Metsästäjä oli yrittänyt huutamalla ja huomiota herättämällä lopettaa suden hyökkäyksen. Susi ei ollut kuitenkaan irrottanut otettaan koirasta. Se oli lisäksi kiinnittänyt huomionsa metsästäjään ja käyttäytynyt uhkaavasti ja muun muassa murissut tälle.

Metsästäjä koki tilanteen uhkaavaksi ja päätti poliisin mukaan ampua varoituslaukauksen suden viereen. Susi oli poistunut paikalta jäljistä päätellen loukkaantuneena.

– Paikalle tullut poliisin ja rajavartioston partio jatkoivat suden paikantamista ja jäljestämistä vaikeakulkuisessa maastossa. Jäljet johtivat Tolvantielle, josta Kuusamon riistahoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuryhmä jatkoi suden etsintää, poliisi selvittää tiedotteessaan.

Noin iltayhdeksältä ryhmä tavoitti loukkaantuneen suden ja lopetti sen.

– Poliisi teki lopettamispäätöksen, koska kyseessä oli loukkaantunut eläin, jonka hengissä pitäminen olisi ilmeisesti ollut julmuutta sitä kohtaan. Lisäksi kyseessä oli loukkaantunut petoeläin, jonka käyttäytymisestä ihmisen kohtaamistilanteessa ei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, ettei se aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle, poliisi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja