Haaveissa raskaus? Tämä on paras kellonaika ja kuukausi harrastaa seksiä, väittää tutkimus

2:18

Jos raskaus on haaveissa, ei ole aivan samantekevää, milloin seksiä harrastaa. Nyt tutkijat ovat paljastaneet entistä tarkempaa tietoa oikeasta ajasta, jolloin raskaaksi tuleminen on kaikista todennäköisintä.

VIDEO: Mikä on normaali määrä seksiä parisuhteessa?

Tutkimuksesta uutisoivat muun muassa brittilehdet The Daily Mail ja The Sun.

Jos haaveissa on vauvan saaminen, on sveitsiläistutkimuksen mukaan paras aika harrastaa seksiä puoli kahdeksalta aamulla.

Zürichin yliopistollisen sairaalan tutkimus väittää, että spermalla on oma "sisäinen kellonsa" ja siittiöiden pitoisuudet ovat korkeimmillaan juuri aikaisin aamulla.

Tutkijoiden mukaan raskaaksi tulemisen kannalta kellonajan lisäksi myös kuukaudella on väliä. Sperma on terveimmän kokoista ja muotoista hedelmöittämään naisen munasolun kevätkuukausien aikana eli maalis-, huhti- ja toukokuussa, tutkimus kertoo.

Tuloksiin suhtauduttava varauksella

Zürichin yliopistollisen sairaalan tutkijat analysoivat tutkimuksessa 7 068 25–40-vuotiaan, hedelmöityshoidoissa olevan miehen spermanäytteitä. Näytteistä tutkittiin muun muassa siittiöiden tiheyttä, määrää ja kokoa.

Asiantuntijoiden mukaan tutkimuksen tuloksiin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella, sillä tiedot päivän ja vuoden parhaasta ajasta tulla raskaaksi ovat ristiriitaisia.

Esimerkiksi aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että paras aika tulla raskaaksi on iltapäivällä viiden ja puoli kuuden välissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja