Haaveissa pitkät kutrit? Näin usein hiukset tulisi leikata, jos ne haluaa saada kasvamaan

Oli haaveissa sitten pitkät kutrit tai lyhyen mallin kasvattaminen pois, kannattaa hiuksia leikata säännöllisesti kasvun vauhdittamiseksi.

Moni meistä on varmasti kuullut, että hiukset kannattaa leikata säännöllisesti, sillä tämä saa hiukset pysymään terveinä ja kasvamaan pituutta. Mutta kuinka usein hiukset tulisikaan leikata?

Hiusstylisti Christine Symonds kertoo, että ero on pieni sen välillä, milloin hiuksia on kasvattanut liikaa ja milloin niille on annettu mahdollisuus kasvaa tasaisesti. Liian usein leikkaaminenkaan ei toisaalta ole hyvä.

– Jos leikkaat hiuksesi liian usein kasvatusprosessin aikana, leikkaat vain uutta kasvattamaasi pituutta, hän kertoo.

Näin usein hiukset tulisi leikata

Symonds suositteleekin asiakkailleen, että hiukset kannattaa leikata 12–16 viikon välein, jos ne haluaa kasvattaa pitkiksi. Muutama poikkeus kuitenkin on.

– Mitä vähemmän kuormitusta laitat hiuksillesi päivittäin, sitä pidempään voit odottaa leikkausten välissä, hän sanoo.

Kuormittamisella Symonds tarkoittaa esimerkiksi hiusten vaalennusta, värjäämistä ja muotoilurautojen, kuten myös hiustenkuivaajan, käyttöä. Mitä enemmän hiuksia kuormittaa, sitä useammin hiukset tulisi leikata.

Jos taas hiusten antaa kasvaa liian pitkään, ei edistystä tapahdu: hiuksista tulee liian vaurioituneet ja entistä enemmän täytyy leikata kerralla pois.

Pitkien kutrien takaamiseksi on myös monia muita asioita, joilla voi vauhdittaa hiusten kasvua. Oikeanlaisesta ruokavaliosta voi olla apua:  oikeita vitamiineja ja ravintoaineita kannattaa ehdottomasti syödä.

Lue myös yhdeksän muuta vinkkiä, joilla saat vauhditettua hiusten kasvua.

***

Kutrien kasvua odotellessa kokeile puolipitkiin hiuksiin tätä söpöä rusettikampausta!


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja