Haaveissa pikainen painonpudotus? Kokeile kahden viikon dieettiä

Two Weeks in the Fastlane -laihdutuskirjan kirjoittaja, yhdysvaltalainen Fiona Kirk uskoo että painoa voi pudottaa tehokkaasti jo niinkin vähässä ajassa kuin kahdessa viikossa.

Kirjan mukaan kahden viikon laihdutusohjelma ei ole humpuukidieetti, vaan sillä on tutkitusti mahdollista pudottaa painoa useita kiloja jo kahden viikon aikana.

Dieetti perustuu Kirkin tekemään tutkimukseen, jonka mukaan lihoessa kehon omaamat rasvasolut laajenevat noin viisikertaisiksi normaaleihin rasvasoluihin verrattuna. Painon pudotuksessa oleellista onkin Kirkin mukaan saada kehon suurenneet rasvasolut pienenemään normaaliin kokoonsa, ja pysymään siinä. Kirkin dieetti perustuu raaka-aineisiin ja syömisrytmiin jotka auttavat kehoa rasvasolujen supistamisprosessissa.

Nämä ovat kahden viikon dieetin säännöt:

1. Syö aamuisin vain hedelmiä eri muodoissa, aina klo 11.30:een asti.

2. Syä lounaaksi lautasellinen keittoa ja lautasellinen salaattia.

3. Dieetin aikana syö vain dieetin sallimia, "oikeanlaisia" hiilihydraatteja, mutta vältä niiden syömistä iltakuuden jälkeen. Oikeanlaisia, sallittuja hiilihydraatteja ovat palkokasvit kuten pavut ja linssit, sekä maissi, ohra, tumma riisi ja kaura. Kiellettyihin hiilihydraatteihin kuuluvat muun muassa pasta, riisi ja vaalea leipä sekä muut vehnää sisältävät ruoat.

4. Syö reilu annos vihanneksia aina osana ilta-ateriaasi. Syö jotain kevyttä aina kahden- kolmen tunnin välein pitääksesi aineenvaihduntasi käynnissä ja nälän loitolla.

5. Juo myös vettä säännöllisesti päivän aikana, noin kahden tunnin välein.

Dieetin kehittäjä Fiona Kirk kehottaa harrastamaan myös liikuntaa noin 30 minuuttia päivässä painonpudottamisprosessin tehostamiseksi. Suositeltavia raaka-aineita dieetin aikana syötäväksi ovat muun muassa lohi, kikherneet ja muut palkokasvit sekä erilaiset pähkinät, hedelmät ja marjat.

Lähde:Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja