Haaveiletko matkasta ulkomaille? Tällainen on Pekka Poudan kuuma kuukausiennuste Eurooppaan

Haaveiletko matkasta ulkomaille? Pekka Pouta vinkkaa, minne kannattaa suunnistaa Euroopassa – tässä kuukausiennuste 5:26
Haaveiletko matkasta ulkomaille? Pekka Pouta vinkkaa, minne kannattaa suunnistaa Euroopassa – tässä kuukausiennuste.

Haaveiletko ulkomaanmatkasta Eurooppaan? MTV Uutisten meteorologin Pekka Poudan kuukausiennusteessa näkyy niin laajoja sateita kuin tavallista lämpimämpiäkin kelejä.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ensi viikolla Euroopan säähän vaikuttaa Pekka Poudan mukaan laaja, kylmä vyöhyke. Loppuviikolla Englannin seudulle saapuu laajahko matalapaineen alue, joka pyöräyttää Atlantilta vielä keskimääräistä kylmempää ilmaa Pyreneille ja Länsi-Afrikkaan.

Pouta muistuttaa, että suomalaisittain lämpötilat ovat silti kesäiset.

– Lämpötila on siis selvästi yli 20 asteen. Tällä hetkellä Välimerellä lämmintä on jopa 30 astetta, ja Englannin matalapaine nostaa lämmintä ilmaa ensi viikon lopulla pitkälle Balkanille saakka. 

Lokakuun alussa lämmintä on eteläisessä Euroopassa kolmisenkymmentä astetta. Lokakuun aikana lämmin piste alkaa puolestaan siirtyä läntiselle Välimerelle.

–Jos hakee lämpöä Euroopasta, aluksi suuntaisin itäiselle Välimerelle. Lokakuun puolella jossain vaiheessa helleaalto on läntisellä Välimerellä, Pyreneillä ja Ranskassa.

Sademäärien puolesta tilanne on sama.

– Englannin seudulla sademäärät ovat aluksi isot, kun taas Afrikassa, Pyreneillä, Espanjassa ja Rankassa on kuivaa. Kaikkein kuivinta on Kreikan ja Turkin alueella.

Tämän jälkeen, aina ensi kuun puoleen väliin asti, sama säätyyppi Poudabn mukaan todennäköisesti jatkuu.

– Euroopassa on keskimääräistä selvästi lämpimämpää ja kuivempaa itäisellä Välimerellä ja Balkanilla.

Pouta tiivistää lomasään vielä näin: 

– Jos kesäätä hakee, Euroopassa parhaat lomasäät ovat aluksi itäisellä Välimerellä ja lokakuun puolella Pyreneiden niemimaan ja läntisen Välimeren seudulla.

Lue myös:

    Uusimmat