Boris Johnson eroaa – onko hänen poliittinen uransa ohi? Suomen Lontoon-suurlähettiläs: "En lähtisi sitä vielä julistamaan"

Onko Boris Johnsonin poliittinen ura tässä? Näin vastaa Suomen Lontoon-suurlähettiläs 0:50
Onko Boris Johnsonin poliittinen ura tässä? Näin vastaa Suomen Lontoon-suurlähettiläs.

Pääministeri Boris Johnsonin eroaa puolueensa puheenjohtajan paikalta. Lokakuuhun mennessä Britanniaan on tulossa uusi pääministeri, BBC kertoo.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Suomen Lontoon-suurlähettiläs Jukka Siukosaari toteaa, että kun kerran on joutunut lähtemään pääministerin paikalta, on paluu politiikan huipulle vaikeaa.

Johnson on kuitenkin suurlähettilään mielestä "osoittanut hämmentävää resilienssiä ja kestänyt kritiikkiä". Viime kuukausina Johnson on kierinyt skandaalista ja kriisistä toiseen.

– En lähtisi vielä julistamaan, että hänen poliittisen uransa on lopullisesi ohi. Ehkä  hän myöhemmin kertoo, mitkä hänen jatkosuunnitelmansa ovat, Siukosaari sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Suomen Lontoon-suurlähettiläs: Nämä Chris Pincherin häirintäsyytökset ovat vieneet Boris Johnsonin luottamuksen 1:05
Suomen Lontoon-suurlähettiläs: Nämä Chris Pincherin häirintäsyytökset ovat vieneet Boris Johnsonin luottamuksen.

Uusi pääministeri valitaan BBC:n mukaan lokakuuhun mennessä, mutta Siukosaaren mukaan kommenteissa on vaadittu myös nopeampaa vallanvaihtoa.

– Varmasti tulee useamman ehdokkaan kilpailu. Osasyy sille, ettei Johnson aiemmin ole eronnut on, ettei uskottavaa haastajaa ole ilmennyt. Tämä on aika tyypillistä puolueen historiassa. Haastajat odottavat sopivaa hetkiä, Siukosaari arvioi.

– En lähde spekuloimaan nimillä. Hallituksen sisällä tietyt ministerit ovat puolueen sisäisissä mittauksissa aika korkealla, Siukosaari jatkaa.

Boris Johnson eroaa – ovatko hänen Suomelle lupaamansa turvatakuut vaarassa? 0:58
Boris Johnson eroaa – ovatko hänen Suomelle lupaamansa turvatakuut vaarassa?

Lue myös:

    Uusimmat