"Haamupelaaja" pelinappulana erikoisessa NHL-kaupassa – Stanley Cupin voittaja hankki kaksi loukkaantunutta pelaajaa

Ottawa Senators vahvisti rivejään NHL-kaupassa, jossa yhdessä palasena oli jo uransa lopettanut Marian Gaborik. 

NHL:n yksi erikoisuus on, että myyntivalttina saattaa olla pelaaja, joka ei ole enää vuosiin pukenut pelivarusteita päälleen virallisissa otteluissa. 

Ottawa Senators hankki Tampa Bay Lightningistä hyökkääjä Cedric Paquetten, puolustaja Braydon Coburnin ja vuoden 2022 toisen kierroksen varausvuoron. Toiseen suuntaan menivät maalivahti Anders Nilsson ja hyökkääjä Marian Gaborik

Urallaan 1035 NHL:n runkosarjaottelua pelannut Gaborik pelasi viimeiset NHL-ottelunsa kaudella 2017-18. Sen jälkeen hän on ollut loukkaantuneiden listoilla. 

Tampa Bay Lightning sai siirrolla kevennystä palkkabudjettiinsa, joka hipoo jo sallittua kattoa. Gaborikin lisäksi Nilsson pantiin pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle.

Tampa Bayn GM Julien BriseBois sanoi NHL:n verkkosivuilla, että vastaavaa kauppaa tuskin tehtäisiin "normaalina" aikana. 

– Tämä on palkkakattomielessä myönteinen siirto. Samalla luovut toisen kierroksen varauksesta ja kahdesta pelaajasta, jotka auttoivat meitä voittamaan Stanley Cupin. Et saa vastineeksi muuta kuin vähän tilaa palkkakaton alle. 

Ottawa on satsannut kovasti päästääkseen ylös NHL:n alakastista. Seura ilmoitti viikonloppuna hankkineensa kokeneen keskushyökkääjän Derek Stepanin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja