H&M tekee muodin historiaa: Mainosvideolla hunnutettu nainen ensimmäistä kertaa

Hennes&Mauritz-muotitalo on tehnyt muodin historiaa tuoreella mainosvideollaan, jossa käytetään hunnutettua mallia ensimmäistä kertaa. 

Muotimaailmaan on jo pidempään haettu monipuolisempaa naiskuvaa: langanlaihojen, vaaleaihoisten naisten sijaan kuvissa näkyy entistä enemmän erilaisia vartaloita ja ihonvärejä.

Nyt vaateketju H&M:n tuoreella mainosvideolla käytetään hunnutettua naista ensimmäistä kertaa. Malli on 23-vuotias lontoolainen Mariah Idrissi, jonka esiintyminen videolla on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota. 

– Tytöt ovat ottaneet minuun yhteyttä netin välityksellä ja kertoneet saaneensa kuvistani itseluottamusta huivin käyttämiseen hetkellä, kun he ovat kokeneet paineita sen riisumiseen, Idrissi kertoo Evening Standard -sivuston haastattelussa. 

Videon teema on sääntöjen rikkominen niin muodin kuin yhteiskunnankin asettamien pukeutumiskoodien osalta. Videolla nähdään muun muassa naisen vaatteisiin pukeutunut mies, miehen vaatteisiin pukeutunut nainen ja sandaaleihin tungetut sukat. 

Mainosvideon kokonaisuudessaan näet alta. 


Lue myös:

    Uusimmat