Mainos

Guardian: Saksassa neuvotaan hävittämään Cayla-nuket – vakoilee keskusteluita

Saksassa kohistaan lapsille tarkoitetusta nukesta, joka “vakoilee” lapsia. Saksan operaattoreita valvova tietoturvataho on ohjeistanut perheitä hävittämään interaktiivisen nuken. Asiasta kertoo The Guardian.  

Lehden mukaan Yhdysvaltalaisen leluvalmistaja Genesis Toysin ja euroopalaisen Vivid Toy Groupin Ystäväni Cayla -nukke on yhteydessä internettiin ja siinä on muun muassa puheen tunnistava ohjelmisto. Lelua kontrolloidaan puhelinsovelluksen avulla.

Saksan kansallinen tietoturvakeskus ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla, että lelu mahdollistaa vakoilun ja ohjeisti jälleenmyyjiä ja nuken omistajaa pysyvästi poistamaan verkkoyhteyden nukesta sakkojen uhalla. Guardian kertoo, että Saksassa on laki, joka kieltää tekemästä, myymästä tai pitää hallussaan valvontalaitteita, jotka on naamioitu.

Huoli nuken tietoturvasta heräsi sen jälkeen kun Saarbrückenin yliopiston oppilas nosti esiin tietoturva-aukon nuken ohjelmistossa. Nukkeihin pääsi käsiksi bluetooth-yhteyden avulla ilman salasanaa jopa 15 metrin päästä. Opiskelijan mukaan yhteydellä saattoi esimerkiksi kuunnella nuken lähellä käytyjä keskusteluita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.