Guardian julistaa: "Facebook on vanhoille ihmisille ja se on nyt virallista"

Jo pidemmän aikaa on ollut käynnissä trendi, jossa nuoremmat ihmiset ovat hylänneet Facebookin käytön ja tilalle on tullut vanhempia käyttäjiä.

Guardian julistaa sivuillaan olevan nyt virallista, että Facebook on vanhojen tai ainakin vanhempien ihmisten suosima palvelu, näin ainakin Britanniassa.

eMarketerin tekemän tutkimuksen mukaan 12-24-vuotiaista briteistä 7,4 miljoonaa käytti viime vuonna Facebookia säännöllisesti. Tänä vuonna nuoria Facebookin käyttäjiä tulee olemaan noin 700 000 vähemmän. Nuoret ovat loikanneet käyttämään muita palveluita, erityisesti Snapchattia.

Samaan aikaan nuorten käyttäjien tilalle Facebookiin tulee yli 55-vuotiaita. Heidän määränsä odotetaan kohoavan kuluvan vuoden aikana Britanniassa jo 6,4 miljoonaan.

eMarketerin analyytikko Britanniassa toteaa, että "Facebookilla on teiniongelma".  

Vanhempien käyttäjien määrän lisääntymiseen Facebookissa on melko luonnollinen syy: Vanhemmat ihmiset omaksuvat uusien alustojen käytön nuoria myöhemmin. Lisäksi vanhemmat käyttäjät ovat huomanneet, että Facebookin kautta he pystyvät seuraamaan lapsiensa ja lastenlapsiensa elämää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja