Mahtavaa! – suomalainen formulalupaus podiumille Abu Dhabissa

Simo Laaksosen vaikea kausi GP3-sarjassa sai komean päätöksen. Hän ajoi sprinttikisassa Abu Dhabissa kolmanneksi saavuttaen ensimmäisen palkintosijansa GP3-sarjassa.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Yhdeksännestä ruudusta lähtenyt Laaksonen sai kelpo startin ja pystyi ensimmäisellä kierroksella muiden kolarointien seurauksena nousemaan kuudenneksi. Peräti neljä kuljettajaa joutui keskeyttämään, mutta Laaksonen vältti kolarin täpärästi.

Sarjan mestaruuden jo lauantaina varmistanut Anthone Hubert osui ensimmäisellä kierroksella Leonardo Pulciniin ja keskeytti. Myös Pedro Piquet ja Jannes Fittje kolaroivat ja keskeyttivät.

Laaksonen seurasi kärkiletkassa kuudentena. Neljä kierrosta ennen maalia hän paineli ohi Giuliano Alesista, legendaarisen F1-kuskin Jean Alesin pojasta.

Kaksi kierrosta ennen maalia Laaksonen ohitti Callum Ilottin, mutta Ilott iski takaisin, joten Laaksonen joutui jatkaman viidentenä.

Viimeisellä kierroksella Laaksonen ohitti Ilottin uudelleen. Maaliin hän ajoi neljäntenä, mutta nousi tuloksissa kolmanneksi, koska Juan Manuel Correa saivat viiden sekunnin aikasakon, joka pudotti hänet kakkospaikalta kuudenneksi.

Kilpailun voittoon ajoi Venäjän Nikita Mazepin. Brittikuski Jake Hughes sijoittui toiseksi.

Laaksonen sai kolmostilastaan kymmenen pistettä. Kauden loppupisteissä hän oli 14:s.


Lue myös:

    Uusimmat