Mainos

Gotlannin kunta ei vuokraa satamaa Nord Stream 2 -hankkeelle

Gotlannin kunta ei aio vuokrata satamaa kiistellylle Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeelle.

Asiasta kertoo teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tommy Gardell uutistoimisto TT:lle. Hänen mukaansa lautakunta päättää asiasta muodollisesti huomenna.

Kunta päätyi pyörtämään aiemman päätöksensä sataman vuokraamisesta, kun kunnan edustajat tapasivat eilen puolustusministeri Peter Hultqvistin ja ulkoministeri Margot Wallströmin. Lautakunnan puheenjohtajan Gardellin mukaan eilinen kokous oli ratkaiseva.

– Emme voi alueella tehdä sellaisia arvioita, joita puolustus- ja ulkoministeriöissä on tehty, ja on itsestään selvää, että meidän pitää mukautua heidän tekemäänsä arvioon.  

Talousongelmien vaivaama kunta toivoi alun perin saavansa merkittävät tulot sataman vuokrauksesta. Sen toivottiin myös tuovan uusia työmahdollisuuksia ja tuloja yrityselämälle.

Venäjän ja Saksan välille suunnitellun kaasuputkihankkeen toimijat haluaisivat pääsyn Sliten satamaan Gotlannissa ja Karlshamnin satamaan Blekingen läänissä.

Ruotsin hallitus katsoo, että ruotsalaisten satamien vuokraaminen kaasuputkihankkeelle vaikuttaisi kielteisesti Ruotsin puolustuspolitiikkaan. Samalla hallitus on kuitenkin tähdentänyt, ettei se voi estää vuokraamista, sillä päätös kuuluu kunnallisen itsehallinnon piiriin.

Myös Karlshamnin edustajat olivat mukana eilisessä tapaamisessa. Kunta sanoo nyt lykkäävänsä päätöstään satamansa osien vuokraamisesta. Kunnan johto haluaa lisää aikaa keskustella asiasta saamiensa uusien tietojen valossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.