Viro tyrmäsi Vesterbackan tunnelihankkeen: Ministerin mukaan hankkeen turvallisuuspuoli jäi epäselväksi

Virossa hallintoministeri Jaak Aab on päättänyt, että Viron valtio ei puolla Peter Vesterbackan Helsinki–Tallinnan-tunneliprojektia, kertoo Ärileht. Myös projektiin liittyvän tekosaaren suunnittelu torpattiin.

Viron julkishallintoministeri Jaak Aab aikoo ehdottaa maan hallitukselle, ettei se aloita Vesterbackan hankkeen suunnittelua. Sen sijaan Aab tukee toista hanketta, jonka takana ovat Viron ja Suomen julkiset viranomaiset.

– Rajat ylittävän yhteyden luominen on mahdollista vain kahden maan välisellä yhteishankkeella ja kummankin maan yhteisestä tahdosta, Aab sanoo.

Vesterbackan hankkeesta on löytynyt Aabin mukaan puutteita. Tunnelihankkeen turvallisuuspuoli on jäänyt ministerin mukaan hyvin epäselväksi. Lisäksi hakemuksessa esitetyt matkustaja- ja rahtimäärät Aab näkee liian optimistisina.

Aabin mukaan tunneli voidaan rakentaa vain Viron ja Suomen valtioiden yhteistyöprojektina. 

Päätös tuli täysin yllätyksenä

Peter Vesterbackan edustaja Paul Künnap kertoi virolaiselle Ärilehdelle, että Viron hallituksen päätös tuli heille täydellisenä yllätyksenä. 

– Tämän prosessin aikana on ollut valitettavaa, että asiat hoidetaan lähettämällä lehdistötiedotteita, vaikka muutkin tavat pitää yhteyttä ovat olemassa, Künnap kertoo. 

– Pystymme kommentoimaan asiaan paremmin, kun olemme nähneet ministeriön vastauksen.

Tapauksesta kertoi Suomessa aiemmin Talouselämä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja