Mainos

Gore ja Bush kiristävät tahtia vaalien aattona

Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaat käyttävät vaalien aattopäivän viime ponnistukseen voittaakseen äänestäjät puolelleen ja voittaakseen vaalit. Loppua kohden kilpailu on vain kiristynyt entisestään.

AL Goren loppukirinä on 30 tunnin kampanja-maratoni, joka vie hänet kaikkiaan viiteen eri osavaltioon. Kierroksen päätteeksi hän palaa kotiin Tenneseen osavaltioon äänestämään ja odottamaan tuloksia. Republikaanien George Bush ehtii hänkin käydä vielä neljässä osavaltiossa ennenkuin siirtyy äänetyspäiväksi omalle alueelleen Teksasiin.

Kilpailu on pitkään ollut erittäin tasaista, mutta loppusuoralla se on vain kiristynyt entisestään. Bush johtaa edelleen mielipidetutkimuksissa, mutta ero kaventuntut, joidenkin mittausten mukaan jopa yhteen prosenttiyksikköön.

Asiantuntijoiden mukaan kyse ei niinkän ole siitä, että George Bushin rattijouppous-paljastus olisi syönyt hänen kannatustaan. Syynä on enemmänkin se, että Gore on onnistunut keräämään puolelleen riippumattomia viimehetken päättäjiä.

Myös monet vihreiden kannattajat ovat siirtyneet Goren leiriin, koska he pelkäävät, että oman ehdokkaan Raplh Naderin äänestäminen edistää vain Bushin voittoa.

Amerikkalaiset ovat perinteisesti laiskoja äänestäjiä, vain runsas puolet heistä käyttää äänioikeuttaan. Kentällä äänestäjiä houkuttelemassa on ollut mukana myös Valkoisen talon nykyinen isäntä Bill Clinton.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.