Mainos

Gore: Ääntenlaskun aikaraja ei saa ratkaista vaaleja

USA:n presidentinvaalien ääntenlaskun takaraja Floridassa arvioidaan uudelleen. Osavaltion piirikunnan tuomari on ilmoittanut päättävänsä, hylkääkö vai hyväksyykö hän aiemmin asetetun takarajan. Tuomari antaa päätöksensä alkuillasta Suomen aikaa.

Floridan ääniä lasketaan yhä

Demokraattien presidenttiehdokas Al Gore on pyytänyt lisäaikaa Floridan ennakkoäänten laskemiseen. Hän pyysi vaaliviranomaisia hylkäämään takarajan, joka on asetettu äänten laskemiselle käsin Floridassa. Gore totesi, ettei hän tai kilpalijansa George W. Bushkaan haluaisi voittaa presidenttiyttä muutaman äänen laskennassa tehdyn virheen, väärän tulkinnan tai laskematta jättämisen vuoksi.

Tämä oli Al Goren toinen julkinen puheenvuoro kiistellyn presidentinvaaliäänestyksen jälkeen. Goren mukaan äänestystuloksen epäselvyyksien vuoksi vaakalaudalla on koko maan demokratian yhtenäisyys. Hänen mielestään tilanteessa tärkeintä on kärsivällisyys, jotta tarvittavat päivät voidaan käyttää selvittämään äänestyksen "todellinen" tulos.

Gore esitti mielipiteensä sen jälkeen, kun Floridan korkein vaaleista päättävä viranomainen, republikaani Katherine Harris määräsi, että kaikki osavaltiossa annetut äänet on vahvistettava viimeistään tiistaina klo 17 paikallista aikaa. Äänet, joita ei ole vahvistettu takarajaan mennessä, hylätään. Demokraatit aikovat nyt valittaa päätöksestä oikeuteen, sillä käsinlaskua ei pystytä millään saamaan päätökseen takarajaan mennessä. Demokraattien mielestä ääniä voidaan laskea siihen saakka, kun viimeisten postiäänten on oltava perillä, eli aikaa olisi perjantaihin.

Yhdysvaltain presidentinvaaleista on kulunut jo viikko, eikä maassa tiedetä edelleenkään, kuka muuttaa tammikuussa Valkoiseen taloon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.