Goottipäivän mustanpuhuva tyyli: Tähdet hätkähdyttävät

Kansainvälistä goottipäivää vietetään keskiviikkona 22.5. Näin tähdet hätkähdyttävät mustanpuhuvassa tyylissä.

Keskiviikkona 22.5. vietetään kansainvälistä goottipäivää. Vuodesta 2009 vietetty kansainvälinen goottipäivä kokoaa goottihenkisiä tapahtumia yhteen ja levittää tietoisuutta skenestä. Goottipäivä kehottaa fanejaan muun muassa pyytämään goottihenkistä musiikkia radiokanavilta. Britanniasta lähtöisin oleva juhla haluaa levittäytyä ympäri maailmaa.

Johnny Deppin esittämä Saksikäsi Edward on osa goottitarinoiden historiaa. Vaikuttava hahmo on toiminut myös muoti-inspiraationa. Saksikäsi Edward -lookkia on kopioinut muun muassa kameleonttimaisesta tyylistään tunnettu Lady Gaga.

Australiassa elokuvan hahmoa jäljiteltiin teatterin lavalla, kun näyttelijä Matthew Malthouse muuntui Deppin rooliin.

Näyttelijä Kristen Stewartin habituksessa on synkkää karismaa. Tähti erottautuu positiivisesti tekopirteiden Hollywood-blondien joukosta. Stewart poseerasi mustanpuhuvasti vuonna 2012 Interview-lehdelle yhdessä Charlize Theronin kanssa.

Goottimusiikki sai jalansijaa 1970–80-luvuilla, jolloin Bauhaus-yhtye loi goottirockin perustan. Sittemmin ainakin Nick Cave and the Bad Seeds, The Cure ja The Sisters of Mercy ovat nousseet myös suuren yleisön tietoisuuteen.

Nick Cave on saanut musiikin lisäksi kiitosta tyylitajustaan. Cave, 55, on todiste siitä, että tyylikkyys ei katso ikää. Guardian-lehti valitsi hänet tänä vuonna parhaiten pukeutuvien julkkisten listalle.

Laulaja Katy Perry leikittelee mielellään eri tyyleillä. Useimmiten tähti nähdään riemunkirjavissa vaatteissa, mutta viime vuoden NARM Music Biz Awardseissa tähti oli sonnustautunut goottihenkisiin vaatteisiin.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja