Googlen uusi viestipalvelu haluaa sanoa lopulliset hyvästit tekstiviesteille – kilpailu Applea vastaan kiristyy

6:35

Google esittelee Android-puhelimiin oman pikaviestipalvelunsa selkeyttääkseen vihdoin viestittelyä laitteilla. Googlen uuden Chat-palvelun tarkoituksena on sanoa hyvästit tavallisille tekstiviesteille, kertovat muun muassa Mashable, The Verge ja Engadget.

Katso yllä olevalta videolta, mitkä olivat viime vuoden kiinnostavimmat Google-haut!

Googlen uuden viestintäpalvelun tarkoituksena on päästä kilpakumppaneiden palveluiden, Applen iMessagen ja Facebook Messengerin, tasolle ja korvata tavalliset tekstiviestit.

Kyseessä ei ole uusi viestintäsovellus, vaan Chat hyödyntää täysin uudenlaista tekniikkaa ja haluaa muuttaa viestittelyä. Sitä voisi verrata pikemminkin toimintojen sarjaan.

Parempia ominaisuuksia

Chat perustuu Universal Profile for Rich Communication Services -standardiin. Google kehittää Android-laitteisiin myös uutta viestittelysovellusta nimeltään Android Messages, joka hyödyntäisi standardia.

Tarkoituksena on tehdä SMS-viestittelykokemuksesta yhtä hyvä kuin moderneilla viestintäsovelluksilla. Uudessa sovelluksessa on useita lisäominaisuuksia, kuten mahdollisuus nähdä, kun toinen kirjoittaa, lähettää full-HD-kuvia ja -videoita sekä ryhmäviestejä.

Jos toisella osapuolella ei ole samaa RCS-palvelua puhelimessaan, saa tämä viestit tavallisina tekstiviesteinä.

Operaattorit isossa roolissa

Google on lopettanut sen Allo-palvelun kehittämisen ja keskittyy nyt pääasiassa uuteen sovellukseen, Android Messagesiin. Tekniikkaa on kehitelty jo vuosien ajan Googlella, ja seuraavan 12–18 kuukauden aikana palvelun odotetaan tulevan saataville.

Huomionarvoista uudessa palvelussa on se, että kyseessä on teleoperaattorien tarjoama palvelu, ei Googlen. Kyseessä on strateginen ratkaisu jättiyhtiölle.

Tällä hetkellä ilmeisesti jo 55 eri teleoperaattoria maailmalla tukee RCS-standardia. Tekniikan Maailman mukaan myös Teliaan on otettu yhteyttä Chat-palvelun tiimoilta.

Vielä ei ole varmaa, tuleeko Apple tukemaan palvelua, mutta Mashablen mukaan siihen on painetta. Vielä ei myöskään ole tietoa, milloin RCS-tekniikka tulisi käyttöön Suomessa vai tuleeko se ylipäätään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja