Mainos

Googlelle erikoistunut kilpailija - Blekko

Hakukonejätti Googlella riittää kilpailijoita. Uusin kilpailija on Blekko.com-hakukone, joka on saanut tuekseen miljoonien arvoisen riskipääoman. Blekko julkaistiin eilen beta-versiona.

- Yhtiötä perustettaessa oli tavoitteena kehittää hakukone, joka antaa tavanomaisten toimintojen lisäksi tehdä sellaisia hakuja, joita ei voi tehdä missään muualla, kertoo Blekkon johtaja Rich Skrenta uutistoimisto AFP:lle.

Blekkossa on "slashtags" ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat rajata hakunsa vain luotetuimpiin ja olennaisimpiin sivuihin. Roskapostisivut ja heikkotasoiset sivut saadaan täten poistettua hakutuloksista.

- Slashtag-työkalulla suodatetaan hakutuloksia. Sen sijaan, että haettaisiin tuloksia koko verkosta, voidaan slashtagilla etsiä juuri sellaisia sivuja, kuin käyttäjä itse haluaa, Skrenta hehkuttaa.

Käyttäjät voivat luoda Blekkolla slashtageja, joiden avulla laaditaan listauksia suositelluista sivuista.

- Ei kaikkien tarvitse osallistua slashtagien tekoon, jotta malli toimii - eihän suuri osa ihmisistä muokkaa Wikipediaakaan, joka on todella suosittu nettitietosanakirja.

Blekko lupaa täydellistä läpinäkyvyyttä hakutuloksissa näyttämällä millä perusteilla sivut arvotetaan haun yhteydessä.

"Blekko kiehtoo erikoistuneita käyttäjiä"

SearchEngineLand.com-teknologiablogin päätoimittajan Danny Sullivanin mukaan moni hakukoneyhtiö on epäonnistunut tekemään läpimurtoa Googlen hallitsemilla markkinoilla.

- En millään tavoin usko Blekkosta tulevan Googlen tappajaa. Googlen vioista huolimatta se toimii äärimmäisen hyvin miljoonien ihmisten käytössä päivittäin.

Sullivan pitää kuitenkin mahdollisena, että Blekko löytää itselleen oman yleisön, jotka etsivät vaihtoehtoa Googlelle.

- Erikoistuneita käyttäjäryhmiä saattaa houkutella mahdollisuus luoda kustomoituja hakominaisuuksia ja tämä on Blekkon ehdoton vahvuus, Sullivan toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.