Mainos

Google voitti EU-tuomioistuimessa – oikeus tulla unohdetuksi ei laajene EU:n ulkopuolelle

18:57
Google tekee suurinvestoinnin suomalaiseen tuulivoimaan ja käyttää selvästi aikomaansa enemmän rahaa Haminan palvelinkeskukseen.

Hakukonejätti Google on voittanut oikeuskiistan EU-tuomioistuimessa. Yhtiön ei tarvitse soveltaa EU:n ulkopuolella oikeutta tulla unohdetuksi, jonka nojalla yksityishenkilöt voivat pyytää itseään koskevien tietojen poistamista hakutuloksista.

Oikeuskiista sai alkunsa vuonna 2014, kun Ranskan tietosuojaviranomainen CNIL vaati yhtiötä laajentamaan käytännön maailmanlaajuiseksi.

Vaatimus ei mennyt läpi, mutta tuomioistuin linjasi, että Googlen pitää rajata eurooppalaisten netinkäyttäjien pääsyä EU:n ulkopuolisiin versioihin hakutuloksista. Rajauksen kiertäminen on mahdollista, mutta vaatii esimerkiksi vpn-yhteyden käyttämistä.

Google ilmoitti lausunnossaan olevansa tyytyväinen tulokseen. Yhtiön lakimies Peter Fleischler sanoi yhtiön pyrkivän järkevään ratkaisuun, jossa yksityisyyden suoja ja oikeus saada tietoa ovat tasapainossa.

Yhtiö ja muut nettijätit olivat varoitelleet, että oikeutta tulla unohdetuksi saatettaisiin käyttää väärin autoritaarissa maissa.

Juttua täydennetty 24.9.2019 kello 13:57. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja